برگزارکنندگان
   
همایش نگار

محور های ماراتن

یازدهمین ماراتن مسیه در سه بخش رقابت، آموزش ، عکاسی و اسکیچ (طراحی از اجرام آسمانی) برگزار می شود:

بخش رقابت، همچون سال های گذشته برگزار می شود و مختص رصدگران با تجربه ای است که تا کنون بیش ازنیمی از اجرام فهرست مسیه را رصد کرده اند و با این قصد در ماراتن شرکت می کنند که تمام یا حدود 70% اجرام فهرست مسیه را طی یک شب در کنار زبده ترین رصدگران ایران رصد کنند. داوران که همگی از رصدگران باتجربه کشور هستند، بر روند صحت کار رصد این دسته از شرکت کنندگان نظارت خواهند داشت و نتایج رصدها را همراه با خود رصدگران ثبت خواهند کرد.

بخش آموزش، ویژه رصدگران علاقه مندی است که تجربه رصد کمتر از نیمی از اجرام فهرست مسیه را پیش از این کسب کرده اند. شرکت کنندگان در رده آموزش، دست کم باید با اصول رصد اجرام غیر ستاره ای آشنا باشند و پیش از این حداقل حدود 10 جرم مسیه را رصد کرده باشند. در این بخش داوران با تجربه ای که از مدرسان شناخته شده نجوم رصدی هستند، شرکت کنندگان در رده آموزش را برای رصد اجرام مسیه راهنمایی می کنند و همچون یک معلم دلسوز از ابتدا تا پایان رقابت در کنار آن ها خواهند بود و بر روش کارشان نظارت کرده، ایرادهای احتمالی در شیوه رصد را به شرکت کنندگان گوشزد خواهند کرد.

تذکر:برای پذیرش در هر دو رده آموزش و رقابت، شرکت کنندگانی که از استان های محروم و مرزی کشور قصد شرکت دارند در اولویت انتخاب و پذیرش قرار خواهند داشت و نسبت به پذیرفتن شرکت کنندگان از شهرهایی همچون تهران، مشهد و اصفهان که سطح مطلوب تری نسبت به سایر شهرها از نظر توسعه نجوم آماتوری دارند، سخت گیری بیشتری اعمال خواهد شد. بخش عکاسی،چنانچه تعداد متقاضیانش به حد نصاب لازم برسد، در کنار رده های رقابتی تلسکوپ و دوربین دوچشمی، رده عکاسی ماراتن مسیه نیز افزوده خواهد شد. این بخش نخستین بار به طور آزمایشی در ششمین رقابت مسیه انجام شده بود و داوری در آن نیز جداگانه انجام می شود. شرکت کنندگان در این رده، همزمان با سایر رصدگران که به رصد اجرام فهرست مسیه می پردازند، به عکاسی از این اجرام در طول یک شب خواهند پرداخت و بدیهی است که عکاسی از نماهای باز آسمان و ثبت رد ستارگان هدف این بخش از رقابت نیست و با دوربین دوچشمی یا تلسکوپ بدون موتور ردیاب نمی توان در این بخش شرکت کرد. پس از پایان رقابت نتیجه کار عکاسان در طول رقابت، از بعد کیفی و کمی با یکدیگر مقایسه می شود. همراه داشتن کلیه ابزارهای لازم برای عکاسی ژرف آسمان از قبیل تلسکوپ، سه پایه موتور دار مناسب، دوربین عکاسی دیجیتال مناسب، گاید اسکوپ و ... بر عهده شرکت کننده است. علاقه مندان در صورت تمایل به شرکت در این بخش ، باید به سوال آیا تمایل و امکان شرکت در بخش عکاسی ماراتن مسیه رادارید؟ که در فرم ثبت نام قید شده است پاسخ مثبت دهند و در بخش مربوطه، کلیه مشخصات ابزارهای عکاسی که با آن قصد شرکت در رقابت دارند را همراه با نوع تلسکوپ و سه پایه به طور دقیق ذکر کنند و به این ترتیب در صورت تشکیل بخش عکاسی رقابت در کنار سایر عکاسان در این بخش شرکت کنند. تشکیل یا عدم تشکیل این بخش پس از به دست آمدن اطلاعات لازم از پذیرفته شدگان در زمان اعلام اسامی نهایی شرکت کنندگان مشخص خواهد شد.

بخش اسکیچ، این بخش را که در سال های گذشته کمتر به آن توجه می شد در این رقابت بصورت یک بخش مجزا انتخاب گردیده است.روند کار بدین گونه است که شرکت کنندگان علاقمند به طراحی از اجرام آسمانی همچون دیگر شرکت کنندگان به رصد اجرام در لیست مشغول می شوند اما به درخواست داور از هر کدام از اجرامی که در لحظه تعیین می کند ملزم به اسکچ سریع و بی نقص از آن خواهند بود لذا از شرکت کنندگانی که در فرم پذیرش گزینه بخش اسکیچ را تیک می زنند می خواهیم که با آگاهی از علاقه خود به این کار و توانایی و تجربه ای که در طراحی از اجرام آسمانی دارند این بخش را انتخاب نمایند. برگه استاندارد و مخصوص ثبت رصد در شب رقابت به شرکت کنندگان این بخش داده خواهد شد ولی ابزار طراحی، پاک کن، تراش و دیگر ابزارهای اسکیچ مانند محو کن برعهده شرکت کننده است.بدیهی است افرادی که مهارت بیشتری در اسکیچ زدن و ثبت دقیق اجرام آسمانی دارند به عنوان پذیرفته شدگان نهایی این رقابت انتخاب می شوند.

.:: آرشیو شده توسط همایش نگار ( نرم افزار مدیریت و داوری همایش )           .:: با همکاری CNF.IR ( سرویس آرشیو همایشها )   و   BAHAMAYESH.COM ( پایگاه اطلاع رسانی همایش های کشور )